Close Menu

Schroeven met Torx

Bij Helma B.V. vindt u een groot aanbod bouten en schroeven met Torx koppen. Torx schroeven zijn erg populair onder specialisten, omdat ze door de unieke zeskant met ronding meer grip bieden dan andere aandrijfvormen. Torx schroeven worden steeds meer toegepast in allerlei schroeven, waardoor er altijd een geschikt model is voor uw project. Wilt u advies over welke Torx schroef voor uw doeleinde geschikt zijn? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het kiezen van de beste bevestigingstechniek voor uw klus!

Wat zijn torx schroeven?

Torx schroeven hebben een stervormige kop met zes hoekpunten, in tegenstelling tot de standaard vierpuntige kop bij kruisgleuf schroeven. Dit heeft het voordeel dat u meer grip heeft bij het aandraaien van de schroeven, waardoor de kans is veel kleiner dat u met een Torx schroevendraaier uit de kop van de schroef schiet. Dit voordeel van Torx schroeven en bouten zorgt voor de groeiende populariteit. Torx schroeven worden naast handmatige verwerking zeer veel toegepast bij automatische verwerking, bijvoorbeeld in de automotive industrie.

Bouten en schroeven zijn er in allerlei soorten en maten, Torx bouten en schroeven dus ook. Voor elk toepassing is ook een schroef met Torx aandrijving verkrijgbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Spaanplaatschroeven Torx;
  • Houtschroeven Torx;
  • RVS schroeven Torx
  • RVS vlonderschroeven Torx;
  • Zwarte Torx schroeven;
  • Zelfborende Torx schroeven.

Torx schroevendraaier set

Aangezien Torx schroeven een unieke kop hebben, heeft u dus ook speciale Torx schroevendraaiers nodig voor het vastzetten van deze schroeven. Torx schroeven komen, net als alle andere schroeven, in verschillende maten en er zijn dus ook verschillende maten Torx schroevendraaiers. De maten lopen van T1 tot en met T10, gevolgd door T15, T20, T25, T27 en T30. De Torx 27 wordt vaak gebruikt en heeft daarom een uitzonderlijke plek in het rijtje Torx maten. 

Een groot aanbod Torx schroeven bij Helma B.V.

Grote hoeveelheden Torx schroeven vindt u bij Helma B.V. Wij leveren onze diverse bevestigingstechnieken snel en accuraat, zodat u snel aan de slag kunt! Heeft u vragen over de bevestigingstechnieken in ons assortiment? Neem dan gerust kosteloos contact met ons op door te bellen: 023 5319386, of door een vrijblijvend offerte aan te vragen.

Vraag een offerte aan