Close Menu

Blindklinknagels

Popnagels

HELMA heeft een groot assortiment popnagels, of blindklinknagels zoals de officiële naam is. Blindklinknagels zijn ideaal om een sterke verbinding tussen twee stukken plaatmetaal te creëren. Een popnagel wordt vaak gebruikt om twee materialen te verbinden, waarbij je er maar aan een kant van de materialen bij kan. Deze bevestigingstechniek is tegenwoordig onmisbaar in vele toepassingen.

Bij HELMA vindt u een groot aanbod aan RVS popnagels, aluminium popnagels, kunststof popnagels, monel popnagels en popnagels van staal in verschillende uitvoeringen, waardoor er voor bijna iedere toepassing een geschikte popnagel is.

Hoe werkt een popnagel?

Een popnagel wordt gebruikt om materialen te verbinden op een gemakkelijke en stevige manier. Om een popnagel simpel te bevestigen kan je het beste gebruik maken van een, hiervoor speciaal ontwikkelde, popnageltang.  Deze popnageltangen zijn verkrijgbaar van een eenvoudige handtang tot zeer snelle pneumatische tangen voor het verwerken van grote hoeveelheden nagels.

De werking van een popnagel is als volgt:

  • Doe de popnagel in het gat van de materialen die u met elkaar wilt verbinden;
  • Klem de popnageltang over het uitstekende deel van de popnagel;
  • Knijp de tang (meerdere malen) in totdat de pen afbreekt.

Op deze manier ontstaat een sterke verbinding, die enkel mechanisch los te maken is met bijvoorbeeld een boor.

Popnagels verwijderen

De popnagel uitboren is de makkelijkste manier om de popnagel los te maken. Heeft u geen boor tot uw beschikking? Dan kunt u de popnagel verwijderen met een beitel. Dit doet u door de beitel onder de kop van de popnagel te plaatsen en met een hamer op de beitel te tikken tot de kop van de popnagel afbreekt. Daarna gebruikt u een stalen pen of drevel om de nagel er met de hamer uit te tikken. Een popnagel losmaken is dus niet zo gemakkelijk, dit toont aan dat de gemaakte verbinding erg sterk.

Verschillende soorten en maten popnagels

Popnagels of blindklinknagels zijn er in verschillende soorten, maten en materialen. Zo zijn er popnagels van roestvast staal, aluminium, staal, koper, monel en kunststof. Popnagel afmetingen zijn er in diameters van 2,4 tot 6,4 mm en in lengtes van 4,0 tot 30 mm. Deze popnagels zijn er in diverse uitvoeringen zoals onder andere:

  • Popnagel met platbolkop;
  • Popnagel met grote platbolkop;
  • Popnagel met platbolkop in gesloten uitvoering; (waterdichte popnagels)
  • Popnagel met platbolkop in multigrip uitvoering;
  • Popnagel met verzonken kop;
  • Popnagel met gegroefde platbolkop;

 

 

Indien gewenst kunnen bepaalde uitvoeringen popnagels ook in kleur worden geleverd. Zwarte popnagels (~RAL 9005) en witte popnagels  (~RAL 9010) zijn de meest voorkomende blindklinknagels in gekleurde uitvoering.

Indien men aan de vast geklonken platen nog een stukje schroefdraad wil hebben kan men kiezen voor Popnagels met schroefdraad ook wel Blindklinkbouten. Deze zijn leverbaar in M4 tot M8.

 

Online popnagels kopen

Bij HELMA B.V. vindt u veel verschillende soorten en maten popnagels, waardoor er bijna altijd wel een geschikt model is voor uw toepassing. Wilt u meer informatie over ons aanbod popnagels/blindklinknagels? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.