Close Menu

Plaatschroeven

Geschikte plaatschroeven voor uw project vindt u bij Helma B.V., dé specialist in bevestigingstechniek!

Een plaatschroef in de volksmond ook wel Parker genoemd, worden gebruikt voor bevestiging van dun plaatwerk en kunststof. Plaatschroeven zijn minder geschikt voor hout.

Plaatschroeven zijn er standaard met Bolkop (DIN 7981) , met Verzonken kop (DIN 7982) en met Verzonken Bolkop (DIN 7983). Plaatschroeven worden meestal geleverd met punt, maar ook zonder punt zijn vele maten beschikbaar. De meest gebruikte diktes zijn: 2,2 / 2,9 / 3,5 / 3,9 / 4,2 / 4,8 / 5,5 / 6,3. 

Wij kunnen de Plaatschroeven leveren met diverse aandrijvingen: Kruis PH, Kruis PZD, TORX en binnenvierkant.

Plaatschroeven zijn leverbaar in: Plaatschroef verzinkt, Plaatschroef zwart, RVS Plaatschroef en ook Plaatschroef RVS zwart.

 

Zelfborende Plaatschroeven

Zelfborende schroeven worden gebruikt voor snelle bevestiging op staal. Door de speciale boorpunt is eerst voorboren niet nodig. Dit bespaart tijd in het montage proces. De meest gebruikte zelfborende plaatschroef heeft een zogenaamde boorpunt 3 waarmee in één werkgang staal tot 3mm geboord en geschroefd wordt. Een plaatschroef zelfborend kan ook een boorpunt 5 hebben, waarmee tot wel 12mm geboord kan worden. Deze worden gebruikt in zwaardere toepassingen.

Zelfborende schroeven zijn er met  Cilinderkop, Verzonken Kop en Zeskant Kop.

Wanneer u hout op staal wilt bevestigen, gebruikt u Vleugelteks, deze hebben 2 vleugeltjes net boven de boorkop, zodat het gat in het hout iets ruimer wordt gemaakt, hierdoor kan het hout “werken” zonder dat dit teveel spanning geeft op de schroef. Vleugelteks hebben aan de onderzijde van de kop freesribben zodat de kop zichzelf mooi verzinkt in het hout en een nette afwerking ontstaat. De zelfborende teks zijn verkrijgbaar met kruisgleuf (PH) en Torx.

Roestvast stalen zelfborende schroeven kunnen gebruikt worden in aluminium en kunststof. Zelfborende plaatschroeven  RVS zijn niet geschikt voor gebruik in RVS Plaatwerk.

Gipsplaatschroeven en spaanplaatschroeven.

Gipsplaatschroeven zijn door hun draadvorm speciaal geschikt voor gebruik in gipsplaten. Gipsplaatschroeven hebben een speciale verzonken kop, zodat ze goed in de plaat verzinken. Gipsplaatschroeven zijn tevens zwart gefosfateerd, om roestvorming te voorkomen.

Een gipsplaatschroef wordt weleens verwisseld met een spaanplaatschroef. Dit is echter niet aan te raden.

Spaanplaatschroeven zijn leverbaar met cilinderkop en verzonken kop. Deze kopvormen zijn voorzien van een kruisgleuf  (PZD) of een Torx. Spaanplaatschroeven kunnen worden gebruikt in de meeste houtsoorten.

Plaatschroeven kopen bij Helma B.V.

Bij Helma B.V. vindt u een ruim assortiment plaatschroeven, spaanplaatschroeven, gipsplaatschroeven en zelfborende plaatschroeven. Naast  deze schroeven hebben wij bij Helma B.V. nog veel meer bevestigingstechnieken, zodat er altijd een geschikte oplossing is voor uw project. Voor meer informatie over ons aanbod aan plaatschroeven kunt u contact met ons opnemen door te bellen: 023 5319386, of door een vrijblijvend offerte aan te vragen.

Vraag een offerte aan